Frustrerande!

Jag blir så frustrerad samtidigt väldigt trött på det! Jag har sen september förra året gått ner ungefär 17kg och kämpar för att få den hälsosamma och tränade kroppen som jag vill ha. Under min studietid gick jag upp en del i vikt då det var mycket slarv med maten, vilken gjorde att jag mådde dålig över hur jag såg ut. Så förra året tog jag tag i det och har nu kommit närmare hur jag vill se ut. Men med detta har det också kommit kommentarer som ”gud vad smal/mager du blivit”,  ”är allt okej” , ”är lite orolig, du tränar så mycket” osv. Och det är så frustrerande och jobbigt att höra dessa kommentarer! Samtidigt som det sårar en.

För det första är jag långt ifrån att bli/vara anorektiskt smal, för det andra så är jag långt ifrån att överträna och det handlar inte alltid om antalet gånger utan ens inställning  till träningen. Jag mår bra av att träna, det är mitt intresse och en del av mitt liv. Och de som inte gillar mitt nya hälsosamma liv behöver inte anstränga sig för att vara en del av det. För det tredje, varför är det okej att säga till någon vad smal du blivit på ett sätt som får de att låta att man är sjuklig! (Skillnad om man säger det på ett positivt sätt). Det är ju absolut förbjudet att säga till någon, vad tjock du blivit. Vad är skillnaden??

Jag är inte ute efter att bli smal som en supermodell, jag vill ha en tränat och hälsosamkropp! Något som många av mina träningskompisar förstår och säkert även ni läsare! Men dessa andra människor runt omkring en som slänger ur sig sådana kommentarer, kanske tänker de inte på vad de säger, men det är fortfarande inte okej. Och oftast är det människor som själva inte tränar som klämmer ur sig dessa kommentarer. Är det avundsjuka? Måste de ifrågasätta för att det skiljer sig så mycket från deras egna liv? Och vad får dem att tycka att det är okej för dem att slänga ur sig sådana saker? Skulle man kommentera deras livsstil så skulle man med stor sannolikhet rubriceras som elak. Men vet ni? Det ni gör är minst lika elakt! Även om jag vet att era kommentarer inte stämmer, så är det inte kul att få dem! Hellre lever jag mitt aktiva liv än är en soffpotatis!! Och det är klart man ser annorlunda ut när man gått ner i vikt, men inte ser jag sjuklig ut!?! Jag tar gärna emot komplimanger men annat vill jag inte höra! Jag vill bli peppad för att kunna fortsätta leva på ett hälsosamt sätt, för att bibehålla det jag förändrat! Jag har kämpat otroligt mycket för att gå ner i vikt och det är inte kul att få dessa kommentarer! Oavsett om det är omtanke eller inte bakom. Man får tänka sig för ibland!

Ifrågasätt inte folk som försöker leva ett hälsosamt liv, peppa dem!

  

3 reaktioner på ”Frustrerande!

  1. Dom människorna finns överallt och har en tendens att alltid klaga på olika sätt. Har sett dom på min ordinarie arbetsplats där dom har olika typer av kommentarer. Det finns en person där som lever för sin träning och trivs bra med det men andra gör sig löjliga över hans träningsglädje.

    Detta är människor som inte gör mycket alls i sina liv. Dom arbetar, dom kollar på robinsson och dom sover. Dom har inga liv och i mina ögon så är dom totalt misslyckade och väljer att ta ut det på människor som hittat sin passion. Dom kommer aldrig förstå vad äkta passion och glädje är och borde gräva ner sig nånstans. Miffon…

    Jag har noll respekt för dessa människor. Jag respekterar bara människor som förstår vad det är att ha ett genuint intresse och en passion för det dom gör. Sen så spelar det ingen roll vad det är dom gör, spelar bridge, tränar osv. Dom brukar förstå vad det handlar om även om det inte handlar om samma intresse.

  2. Vet känslan. Alltid varit smal och alltid fått folk som ifrågasatt det. Det har dock blivit bättre sen jag började träna, har lagt på mig en del. Nu undrar folk istället varför man tränar.. Aja :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>